Sukrin Pluss
Popis
Sukrin Plus (také někdy označován jako Sukrin+ nebo Cukrin Plus) je krystalová varianta Sukrinu s přidanou stévií. Jedná se o 100% přírodní náhradu klasického cukru i umělých sladidel s vlastnostmi velmi podobnými, jaké má klasický cukr. Vyrábí se z hroznů, z kterých se kvašením získává látka zvaná erythritol, která má sladkou chuť. Sukrin Plus navíc obsahuje výtažky ze stévie s odborným názvem steviolglykosid (Reb. A.).
Podobně jako Sukrin krystal je i Sukrin Pluss vhodný pro diabetiky, celiaky, pro pacienty s kandidózou i pro všechny ostatní, kteří potřebují hlídat kalorie či hladinu cukru v organizmu.
Sukrin Pluss je sice vzhledově podobný běžnému krystalovému cukru, taktéž velmi podobně chutná, ale v organizmu se jako cukr nechová. Je šetrný k zubům a nijak je nepoškozuje, nezvyšuje hladinu cukru v krvi, nemá žádné kalorie a kromě toho působí jako antioxidant.
Sukrin Pluss se velmi dobře dávkuje. Díky přidanému výtažku ze stévie je zhruba 2x sladší než klasický cukr. To je výhodné při přípravě určitých druhů potravin, protože se ho může přidat 2x méně, než Sukrinu krystal, což může ve výsledku znamenat podstatně lepší výslednou chuť.
Sukrin Pluss se může používat také při pečení a vaření. Je vhodný pro přípravu sladkých nápojů, sladkého pečiva, cukroví, marmelád… zkrátka všude tam, kde se používá obyčejný cukr.
Sukrin se vyrábí přirozeným procesem fermentace (kvašením), přičemž jako surovina se používá hroznový cukr. Jedná se o stejnou metodu, jakou se vyrábí např. víno či jogurt. Po provedení fermentace se produkt čistí, zahřívá a filtruje, takže nezůstávají žádné stopy kvasnic. Proto je zcela bezpečné používat přípravek Sukrin i v případech, kdy si musíte dávat pozor na kvasinky (houby), nebo trpíte kandidózou.
Z chemického hlediska patří Sukrin mezi cukerné alkoholy. Jedná se o látku známou pod názvem erythritol (E968). Na rozdíl od některých jiných cukerných alkoholů, např. sorbitolu nebo xylitolu, však nezpůsobuje žádné zažívací potíže a je naprosto bezpečný.
Stévie (Stevia rebaudiana) je světlomilná tropická rostlina, známá a oblíbená kvůli svým léčivým účinkům a hlavně kvůli vysoké sladivosti. Stévie se používá především jako náhražka cukru. Stevie jako sladidlo je na rozdíl od cukru téměř nekalorická, nepřispívá k tvorbě zubního kazu a je vhodná i pro diabetiky. Více o její kombinaci se Sukrinem najdete na stránce Sukrin a stévie.
Složení a nutriční a diabetické hodnoty najdete pod záložkou PARAMETRY nad tímto textem.
Další informace najdete také na stránce Co je Sukrin?.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.