Sukrin Sirup "Karamel"
Popis
Sukrin Sirup "Karamel" je alternativní, přírodní a nízkokalorické sladidlo s příchutí karamelu. Je přirozeně bohaté na vlákninu, která pochácí z rostlinných kukuřičných vláken. Jeho sladivost je zhruba stejná, jako sladivost běžného cukru a přitom obsahuje pouze přírodní sladidla (sorbitol, erytritol a stevio glykosid) a melasu, která mu dodává příjemnou zlatou barvu a plnou chuť. Hodí se jako alternativa k medu a javorovému sirupu a podobným sladidlům.
Sukrin Sirup "Karamel" je ideální pro slazení smoothies, koláčů, palačinek, lívanců, ovocných pohárů,ovesných vloček a především müsli, jogurtů, zmrzliny a dezertů . Je vhodný i pro použití do pečiva, kterému dává soudržnost a příjemnou sladkou chuť.
Sukrin Sirup "Karamel" obsahuje méně než 2 % cukru. V porovnání s medem má jen zhruba poloviční množství kalorií. Neobsahuje alergeny, je bezlepkový a díky svému složení působí jako prebiotikum. To znamená, že podporuje růst a aktivitu střevní mikroflóry a zlepšuje tak zdravotní stav konzumenta. Více zde.
Prebiotika mají celou řadu pozitivních účinků, zde uvádíme alespoň některé:
- Zvětšují objem stolice a zabraňují jejímu ztuhnutí (působí proti zácpě).
- Podporují střevní peristaltiku (střevní pohyby).
- Podporují imunitní systém.
- Zlepšují vstřebávání vápníku a hořčíku, čímž podporují anti-osteoporotický proces.
Prebiotický účinek je rovněž prospěšný v průběhu nebo po skončení léčby antibiotiky. Antibiotická léčba je lépe snášena a dochází k rychlejší obnově přirozené střevní mikroflóry (bez průjmu, zácpy či nadýmání).
Obsahuje:
kukuřičná vlákna, sladidla sorbitol, erytritol a steviolglykosid (stevie), melasu a sůl, aroma.
Poznámka - diabetes:
Zkušenosti ukázaly, že přípravek Sukrin Sirup se vstřebává u každého člověka trochu jinak. Pro někoho to bude především zdroj vlákniny, zatímco u jiného se může stát, že Sukrin Sirup povede k tvorbě cukru v krvi.
Proto doporučujeme každému, kdo trpí cukrovkou, aby pečlivě a opatrně vyzkoušet použití přípravku Sukrin Sirup a sledoval, zda se mu zvýší hladina cukru v krvi. Případné zvýšení bude určitě menší než při příjmu tradičního sirupu, medu nebo cukru, ale může být vyšší, než by se dalo očekávat od produktu s tak malým množstvím cukrů a velkým množstvím vlákniny. Bohužel neexistuje dostatek dobře zdokumentovaných testů, které by nám pomohly stanovit jasný závěr.
Poznámka - pro všechny:
nadměrná spotřeba může vyvolat projímavé účinky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.